Vakantiehuis Makkum

De Mokselbank

Watersport Eldorado

Makkum is een waar eldorado voor surfers en zeilers. Surfers van alle niveau's kunnen genieten van Freeride, Freestyle, Speed en Slalom omstandigheden.

De meest voorkomende windrichtingen zijn Zuid-West/ West/NoordWest. Maar ook met wind uit Zuid en Noord zijn er prima (side-shore) omstandigheden

Ook zeilers en eigenaren van kleine moterboten kunnen vanaf het strand van de Holle Poarte het ruime sop kiezen. Vanzelfsprekend moeten deze boten dan wel geschikt zijn om ook in ondiep water te kunnen varen.

Ideaal voor beginners

Het water blijft ondiep (50-100 cm) tot ruim 500 meter uit de kant. Ideaal voor mensen die het surfen nog onder de knie willen krijgen.

Maar ook perfect voor surfers met  ervaring die lekker willen oefenen op de manoevres die ze nog niet onder de knie hebben.
Ideaal voor cracks

Vanaf 5-6 Bft. komen er vanaf het open IJsselmeer golven van 1-1,5 meter binnenrollen. Mooi voor de liefhebbers van "Bump & Jump"


Ook ervaren Slalom- en Speedsurfers weten Makkum bij harde wind te waarderen. Tussen Makkum en Piaam worden de hoogste GPS-snelheden behaald!